Live for Speed - LFS Main Site
- LFS World
- LFS News
- LFS Manual
- LFS Merchandise
  http://www.sonicrealmsracing.co.uk/league_hotlap.php

Go Back   Live for Speed > Main > Patch TEST Forum > Old Threads

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th February 2008, 14:34   #1  -   
Scawen
Developer
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5,208
Scawen's online stats
Arrow TEST Patch Y10 - Chinese / Japanese / Korean

WARNING : THIS IS A TEST

Hello Racers.

Here is a new compatible test patch Y10.

It contains Chinese, Japanese and Korean Translations.
There are also some fixes including a hot lapping fix affecting South City.
Y10 contains various updates including an important fix for network debug messages.
Please read the list of changes below.


Changes in TEST PATCH Y10 :

Network debug messages are no longer sent in InSim packets
Chinese IME now shows language in black when IME is not active
Text input box is now drawn above user messages so easier to type
Small change to list of fonts may possibly make more fonts visible
Line breaks in help text and lesson text now depend on actual width
FIX : Admin could crash dedicated host by mistake with some commands


Changes in TEST PATCH Y9 :

Included Japanese lesson translations
FIX : Corrupted text in top left corner after changing language
FIX : Corrupted "finished" at top right after changing language
FIX : Increased character buffer size to 4096 on screen at once
FIX : Character analysis now ensures that fonts are a good size
FIX : Wide characters in some fonts could acquire stray pixels
FIX : Ping column in Simplified Chinese could become corrupted


Changes from Y to Y8 :

Double byte character support :

Included Chinese, Japanese and Korean translations
Selectable font for these languages in Game Options
Input Method Editor support including candidate lists
IME automatically switched on and off in text entry dialog
Input language is shown when editing text (white if IME active)

Interface :

Czech and Simplified Chinese lesson translations
Faster text drawing system improves frame rate
Separate text entry field for AI number plates
Welcome screen now has three language columns
Added flags beside names of translations

Multiplayer :

New command /ndebug=no/yes to switch off/on network debug
Dedicated host and network debug show connecting guest IP
FIX : Rapid /ai NAME command resulted in AI with same name
FIX : Rapid /ai command could exceed number of cars allowed
FIX : Joining a host with same name AI resulted in Join OOS
FIX : Skin name buffer overflow exploit

Fixes :

FIX : Wall riding was possible on soft walls at South City
FIX : Select invalid configuration and weather in cfg.txt
FIX : Replay could open reversed configuration in DEMO


DOWNLOAD :

PATCH Y10 (Version Y must already be installed) :
http://www.liveforspeed.net/file_lfs...H_Y_TO_Y10.exe (1.5 MB)

DEDICATED HOST (for hosting only) :
http://www.liveforspeed.net/file_lfs...2_DEDI_Y10.zip


KNOWN ISSUES :

Speedo and tacho numbers and text appear above the needle


Windows XP : East Asian Language Support / Font Installation

LFS does not support double byte characters with Windows 98 / ME. Windows XP and Vista should work well but you may need to install fonts.

If you have Windows XP and currently cannot see the East Asian translations, here's how to set up your computer so it works.
See the attachment - in Control Panel click on "Regional and Language Options" then under the "Languages" tab select "Install files for East Asian Languages".
Windows will probably ask you to get your XP CD and the fonts will be installed from it.

This is important even if you do not use Chinese, Japanese or Korean translations so you can see East Asian text and player names correctly when you are online.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	support.gif
Views:	495
Size:	93.0 KB
ID:	49196  
Old 12th February 2008, 14:40   #2  -   
baSh0r
S2 licensed
 
baSh0r's Avatar
 
Racername: Marius Golombeck
Join Date: Jul 2004
Location: Bochum, Germany
Posts: 2,046
baSh0r's online stats
noize keep them coming
Old 12th February 2008, 14:45   #3  -   
RacerAsh3
S2 licensed
 
RacerAsh3's Avatar
 
Racername: [TC]►Ash◄
Join Date: Dec 2006
Location: Hampshire, UK
Posts: 533
RacerAsh3's online stats
Nice work Scawen
Old 12th February 2008, 15:01   #4  -   
Zachary Zoomy
S2 licensed
 
Zachary Zoomy's Avatar
 
Racername: Zoomy
Join Date: Oct 2006
Location: Delta Quadrent
Posts: 2,963
Zachary Zoomy's online stats
Fantastic!
__________________
[ctra]ctra/mini/Zachary+Zoomy[/ctra] * [ctra]bnj/mini/Zachary+Zoomy[/ctra] * [ctra]ss/mini/Zachary+Zoomy[/ctra]
Old 12th February 2008, 15:20   #5  -   
mcgas001
S2 licensed
 
Join Date: May 2007
Location: London
Posts: 1,757
mcgas001's online stats
__________________
LFS WMP, LFS Winamp & LFS iTunes - Media players for Live for Speed
LFS Admin & Race Rotator - Admin control and Server tools
Example: Cruise server(C#, LFS_External) - Cruise server starter kit
##OUTDATED##
Old 12th February 2008, 16:13   #6  -   
ussbeethoven
S2 licensed
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 185
ussbeethoven's online stats
I've got "UpdateOpenStatus: Could not get input context" and "UpdateConversion: Could not get input context" a few times after installing Y10 as usual - I don't really have an idea what this may mean, but it seems it could only occur if a track with pre-update AI grid has been loaded. Anyway I couldn't reproduce it after creating a new one.
Old 12th February 2008, 16:29   #7  -   
John5200
S2 licensed
 
John5200's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,041
John5200's online stats
Angry

Thx Scawen

But... I´ve got a problem with Y10... When I edit the name this happens...

http://screenshot.xfire.com/screensh...5f9fe4662d.png

http://screenshot.xfire.com/screensh...f8ec1d5161.png

http://screenshot.xfire.com/screensh...6e4fe47f3c.png

Last edited by John5200; 12th February 2008 at 16:34.
Old 12th February 2008, 16:39   #8  -   
three_jump
S2 licensed
 
three_jump's Avatar
 
Racername: T7R|Three Jump
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,896
three_jump's online stats
Quote:
Originally Posted by John5200 View Post
Thx Scawen
But... I´ve got a problem...

pictures
Do you mean that the "what to do bar" changes color (last word) when using colored names? (Or have I missed something else?)

To make the description a bit better:
When changing a colored name the last word "curent name line" will use last used color of the name.
__________________
Triple7Racing
42
Old 12th February 2008, 17:12   #9  -   
SamH
Moderator
 
SamH's Avatar
 
Racername: UKCT..SamH
Join Date: Jul 2005
Location: Yorkshire
Posts: 10,268
SamH's online stats
I'm not usually given to begging but I desperately need "XName removed YName" fed into the server debug log at race end screen. With our auto track rotation, we're losing the first race each cycle due to some SOB removing everyone from the grid to cause a premature restart. I need to know who the hell they are, and they need to bloody well stop doing it. Pretty puhleeeze Scawen. This really isn't a feature request, it's core debug info that's missing at the moment, IMO.
__________________
Thou shalt not watch Hollyoaks.
Old 12th February 2008, 17:16   #10  -   
mcgas001
S2 licensed
 
Join Date: May 2007
Location: London
Posts: 1,757
mcgas001's online stats
Scawen theres a bug with people having these new char's in there name. The text colour stays the same.(eg, XXX Left the pits (XFG) When it should be (XXX Left the pits(XFG))
__________________
LFS WMP, LFS Winamp & LFS iTunes - Media players for Live for Speed
LFS Admin & Race Rotator - Admin control and Server tools
Example: Cruise server(C#, LFS_External) - Cruise server starter kit
##OUTDATED##

Last edited by mcgas001; 13th February 2008 at 08:11. Reason: Removed suggestion.
Old 12th February 2008, 18:09   #11  -   
detail
S2 licensed
 
detail's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: St. Petersburg
Posts: 764
detail's online stats
SamH: maybe start the first race as a qual instantly, without waiting? And then let join to everybody who wants? That would even look more naturally, as people who are quicker will be able to change setups, send sets etc.
Old 12th February 2008, 18:44   #12  -   
shiny_red_cobra
S2 licensed
 
shiny_red_cobra's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Toronto, Ontario
Posts: 1,885
shiny_red_cobra's online stats
I've said it before and I'll say it again: players should not be allowed to remove other players from the grid. It's not fair. They should only be able to remove local players (read: AI). That's it. Alternatively, if Scawen allows this to continue, at least make it so that a player cannot be removed after he/she has clicked the Ready button.
__________________
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
aroX123 please can you find something else to do, instead of wasting my time.
Old 12th February 2008, 19:12   #13  -   
Scawen
Developer
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5,208
Scawen's online stats
Quote:
Originally Posted by ussbeethoven View Post
I've got "UpdateOpenStatus: Could not get input context" and "UpdateConversion: Could not get input context" a few times after installing Y10 as usual - I don't really have an idea what this may mean, but it seems it could only occur if a track with pre-update AI grid has been loaded. Anyway I couldn't reproduce it after creating a new one.
The other bug reports and comments all seem reproducable.

Does anyone know a way to reproduce this one?
Old 12th February 2008, 19:23   #14  -   
SamH
Moderator
 
SamH's Avatar
 
Racername: UKCT..SamH
Join Date: Jul 2005
Location: Yorkshire
Posts: 10,268
SamH's online stats
Quote:
Originally Posted by shiny_red_cobra View Post
I've said it before and I'll say it again: players should not be allowed to remove other players from the grid. It's not fair. They should only be able to remove local players (read: AI). That's it. Alternatively, if Scawen allows this to continue, at least make it so that a player cannot be removed after he/she has clicked the Ready button.
Ultimately, I agree. I'm not asking for that here, though (I think I've asked for it, or similar, in Improvement Suggestions). I'm trying to be mindful of the test patch nature of the thread where *feature* requests don't happen. So I'm sorta trying to sell my request as something other than a feature by making it sound like essential, missing program debug info..

I just hope Scawen falls for it...

__________________
Thou shalt not watch Hollyoaks.
Old 12th February 2008, 19:50   #15  -   
ussbeethoven
S2 licensed
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 185
ussbeethoven's online stats
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
Does anyone know a way to reproduce this one?
I found one: add some AI cars, close plus start LFS again, load any track that supports bots and press "/" (e.g. for /clear) and it should show the error message.
Old 12th February 2008, 20:12   #16  -   
Priitmek
S2 licensed
 
Priitmek's Avatar
 
Racername: F1RST P. Mäekivi
Join Date: Jun 2005
Posts: 149
Priitmek's online stats
Here is the requested report of the crash I had with Xfire working.
Attached Files
File Type: txt report.txt (4.8 KB, 58 views)
Old 12th February 2008, 20:13   #17  -   
Grivage
S2 licensed
 
Grivage's Avatar
 
Racername: [dSRC] Grivage
Join Date: Nov 2003
Posts: 37
Grivage's online stats
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
Does anyone know a way to reproduce this one?
I can get this every time using the following method

Open LFS
go hotlap or singleplayer
load any track
go to garage
any setup can be selected
click new setup (under the setup list)
Tada

i have tried multiple cars, multiple tracks and multiple sets and also 2 installs both on Y10.

Only thing i havent done is reboot since patching both installs.

It only works the first time you hit new setup, not the 2nd or after. If you restart LFS again it reappears for the first time once again.

Hope that helps some
__________________
"To finish first, FIRST U MUST FINISH "
digiServ Racing Club: Fast, Fun and Friendly

Last edited by Grivage; 12th February 2008 at 20:17.
Old 12th February 2008, 20:29   #18  -   
Kid222
S2 licensed
 
Racername: Kid
Join Date: Dec 2005
Location: Bezmerov
Posts: 2,577
Kid222's online stats
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
Does anyone know a way to reproduce this one?
This text appears everytime you want to edit some text in menu, like setup name, name, server, password etc., but only once after launching game. Then it doesn't appear anymore.
__________________
CRACK YOUR LFS!
Old 12th February 2008, 21:10   #19  -   
Doorman
S2 licensed
 
Doorman's Avatar
 
Racername: Ron Attwood
Join Date: Apr 2003
Location: Chelmsford, Essex,
Posts: 771
Doorman's online stats
Clicking LFS.exe Y10, produces a dialog box 'Could not load fonts'. Yes I have installed the Asian fonts from my XP disc.
__________________
"For when the one great scorer comes to write against your name,
he writes not that you won or lost but how you played the game."....Coach Curtis
Old 12th February 2008, 21:13   #20  -   
Lotesdelere
S2 licensed
 
Lotesdelere's Avatar
 
Racername: [CD]Lotesdelere[CM]
Join Date: Apr 2006
Posts: 701
Lotesdelere's online stats
Quote:
Originally Posted by SamH View Post
I'm not usually given to begging but I desperately need "XName removed YName" fed into the server debug log at race end screen. With our auto track rotation, we're losing the first race each cycle due to some SOB removing everyone from the grid to cause a premature restart. I need to know who the hell they are, and they need to bloody well stop doing it. Pretty puhleeeze Scawen. This really isn't a feature request, it's core debug info that's missing at the moment, IMO.
Yes, and also a core debug testing option to disallow AI's to join the track of a racing server
Old 12th February 2008, 22:21   #21  -   
Scawen
Developer
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5,208
Scawen's online stats
Quote:
Originally Posted by Doorman View Post
Clicking LFS.exe Y10, produces a dialog box 'Could not load fonts'. Yes I have installed the Asian fonts from my XP disc.
I think that is "Could not load font" (singular, no s)

That would be the case if somehow the install is wrong. There should be a file lfs.abc in your data\abc folder with file date 8 Feb 2008.
Old 12th February 2008, 22:24   #22  -   
Scawen
Developer
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5,208
Scawen's online stats
Quote:
Originally Posted by Lotesdelere View Post
Yes, and also a core debug testing option to disallow AI's to join the track of a racing server
Please let's not slip into the idea that this is a requests thread.

If that does happen, I'll end up getting annoyed, and close the test patch forum and get on with what I need to do, in peace.
Old 12th February 2008, 22:51   #23  -   
Doorman
S2 licensed
 
Doorman's Avatar
 
Racername: Ron Attwood
Join Date: Apr 2003
Location: Chelmsford, Essex,
Posts: 771
Doorman's online stats
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
....There should be a file lfs.abc in your data\abc folder with file date 8 Feb 2008.
There is now.

Being a clever-clogs I ran the patch .exe into a new folder a just dropped the LFS.EXE into the LFS directory after backing up the original.
I'm not a clever-clogs, I'm a very naughty boy.
__________________
"For when the one great scorer comes to write against your name,
he writes not that you won or lost but how you played the game."....Coach Curtis
Old 12th February 2008, 23:34   #24  -   
highbridge
S2 licensed
 
highbridge's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 64
highbridge's online stats
Thank you scawen
Looks good
Old 13th February 2008, 03:56   #25  -   
HaobenXia
S2 licensed
 
HaobenXia's Avatar
 
Racername: TFF>Michael Xia
Join Date: Mar 2007
Location: TsingTao
Posts: 25
HaobenXia's online stats
Quote:
Originally Posted by Scawen View Post
The other bug reports and comments all seem reproducable.

Does anyone know a way to reproduce this one?
Yes. I've got that. but those messages appeared just one way that call out input method whitout text input box.
In addition, there isn't more fonts in fonts list yet.

Edit:
We all very appreciate your hard working.

Last edited by HaobenXia; 13th February 2008 at 04:29.
Old 13th February 2008, 10:16   #26  -   
GP4Flo
S2 licensed
 
GP4Flo's Avatar
 
Racername: Florian
Join Date: Feb 2003
Location: Freiburg
Posts: 663
GP4Flo's online stats
Quote:
Originally Posted by John5200 View Post
That was a "bug" in the german translation. I've corrected it. Save the attached file to your /language directory and it should be fixed. Are there any similar problems?
Attached Files
File Type: txt Deutsch.txt (52.4 KB, 26 views)
Old 13th February 2008, 10:18   #27  -   
eblise
S2 licensed
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 34
eblise's online stats
good job!!
i will test
Old 13th February 2008, 11:05   #28  -   
nesrulz
S2 licensed
 
nesrulz's Avatar
 
Racername: SERT•nesrulz
Join Date: Jun 2005
Location: Serbia - Zemun
Posts: 1,147
nesrulz's online stats
Question "Could not get input context"

1.
http://img135.imageshack.us/img135/2312/81519393hk2.png

2.
http://img135.imageshack.us/img135/296/19234664ka0.png

3.
http://img232.imageshack.us/img232/4993/78349535zq1.png

Hm...

EDIT:

EDIT by Scawen : Removed IMG tags. Those images were very big and make the page load slowly. Also some people pay for bandwidth and they send us reported posts. Links to images are fine.

__________________
Serbian Racing Team @ www.SERT-LFS.net

Last edited by Scawen; 13th February 2008 at 15:34. Reason: removed IMG tags
Old 13th February 2008, 14:26   #29  -   
three_jump
S2 licensed
 
three_jump's Avatar
 
Racername: T7R|Three Jump
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,896
three_jump's online stats
Quote:
Originally Posted by GP4Flo View Post
That was a "bug" in the german translation. I've corrected it. Save the attached file to your /language directory and it should be fixed. Are there any similar problems?
Are you sure? That works also with english language selected. (Or it's basicly the same "bug")
__________________
Triple7Racing
42
Old 14th February 2008, 00:22   #30  -   
Zachary Zoomy
S2 licensed
 
Zachary Zoomy's Avatar
 
Racername: Zoomy
Join Date: Oct 2006
Location: Delta Quadrent
Posts: 2,963
Zachary Zoomy's online stats
I had an XRT skin that would crash the game and the viewer, but it only happened once, restarted LFS and it was fine. hmm.
__________________
[ctra]ctra/mini/Zachary+Zoomy[/ctra] * [ctra]bnj/mini/Zachary+Zoomy[/ctra] * [ctra]ss/mini/Zachary+Zoomy[/ctra]
 

  Live for Speed > Main > Patch TEST Forum > Old Threads

  • Submit Thread to Digg
  • Submit Thread to del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon
  • Submit Thread to Google

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Live for Speed © 2002-2014 - Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen