PDA

View Full Version : Joystick to Shifter!


9mmNL
3rd January 2006, 20:32
Hello all!

Just got LFS S2 unlocked and got very enthousiast (misspelled? :P). Been browsing racesim forums all day long aswell and bumped into a topic about FFshifter. This tool makes your force feedback joystick into a shifter :nod:

So I tried the tool with my Wingman Force (very first force feedback joystick from logitech), worked well...but I was missing the knob. So I grabbed the gearknob from my momo force wheel (never use it anywayz since it got shifting paddles) but it didnt fit. After a bit messing around I got it fitting the right way :thumb:

I really recommend this if you have a FF joystick which u never use. It really adds something special :)

deggis
4th January 2006, 19:25
FFShifter thread: http://forum.rscnet.org/showthread.php?t=214673

It's a great utility. I just got a few days ago horrible fewer about this and today I ordered Logitech Wingman Force 3D. Kinda stupid to buy a new joystick (about 50 ) for this purpose. :)

For someone who don't know how it works check the vid in this thread: http://forum.rscnet.org/showpost.php?p=2523818&postcount=44 (the video has some weird "Indeovideo 5.10" codec, some ppl have had trouble watching it but it worked for me)

latch
5th January 2006, 06:25
I've got the same joystick. I think you'll find that it won't produce all of the forces it's supposed to because it can only produce 8 effects at once. Because of this problem, I found I was always shifting from 2nd to 5th, and 5th to 6th instead of 4th cause there was no force from the right towards the centre. :(

Sequential style force fields still work normally cause there are less than 8 forces.

http://forum.rscnet.org/showpost.php?p=2577911&postcount=218
http://forum.rscnet.org/showpost.php?p=2581197&postcount=245

Awesome work with the shifter knob though. :thumb:

Btw, the spelling is enthusiastic :)

deggis
5th January 2006, 21:18
That's not "Wingman Force 3D". It's the previous(?) model plain "Wingman Force".

"Wingman Force 3D" is the best joystick for to use with FFShifter. At least the most popular anyway and the author of FFShifter has it too so the support is best for it. I ordered one yesterday.

9mmNL
6th January 2006, 08:25
Haven't had problems at all with the forces. It depends on how you set up FFshifter, I just have 6 force fields for 1th to R gear + 2 force feelds for upper spring and lower spring (lowered the max force on those else the knob is bouncing up and down :P).

About the wingman force 3d...it actually is the best choice to convert it to a shifter cuz u can just screw on every shifter knob u want without custom made clambs made out of wood :D

Vain
6th January 2006, 08:31
I got a FF shifter since yesterday, and I have to admit that it was the best expense in months.
It just feels good.

Vain

latch
7th January 2006, 05:01
9mmNL: can you please post your force field files for me?

Deggis: Yes both 9mmNL and I have the Force, not Force 3D

9mmNL
7th January 2006, 16:55
9mmNL: can you please post your force field files for me?

Here are the forcefields...they are the way how i like em so dont complain if u think its messed up :D
Did u managed to get a knob on your logitech force?

Boris Lozac
7th January 2006, 17:47
Can u tell me guys is it hard to make this shifter.. I can't seem to find here, nor the RSC some detailed explanation.. In that FF shifter thread it's all about the program, not the process of making the shifter from FF joystick..
Is it hard to replace the knob? Is it hard to remove all that unnecessary plastic? I am not much of a craftwerk guy, so it would be nice if there is some step by step explanations of doing this.. Would be bad if i broke something and my 30 euros goes to waste.. :)

deggis
7th January 2006, 18:54
Can u tell me guys is it hard to make this shifter.. I can't seem to find here, nor the RSC some detailed explanation.. In that FF shifter thread it's all about the program, not the process of making the shifter from FF joystick..
Is it hard to replace the knob? Is it hard to remove all that unnecessary plastic? I am not much of a craftwerk guy, so it would be nice if there is some step by step explanations of doing this.. Would be bad if i broke something and my 30 euros goes to waste.. :)
http://forum.rscnet.org/showpost.php?p=2541549&postcount=97

I don't get my joystick until next week so I haven't tried yet. Messing around with the screwdriver is not either my favourite hobby but should be as easy as it's in those pics. :)

9mmNL
7th January 2006, 22:27
Just unscrew all screws and see how it is assembled, from there u can see what u can leave off/on :thumb:

GrandSurf
10th January 2006, 07:51
I made now my second FF Shifter from the Logitech Strike Force Joy. This Joy has many more FF as the 3D Force!!! Here is, what i put on my Rig from the Joystick incl. 15 extra Buttons to use with my Dashbox.

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2.jpg

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2_2.jpg

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2_3.jpg

9mmNL
10th January 2006, 09:46
I made now my second FF Shifter from the Logitech Strike Force Joy. This Joy has many more FF as the 3D Force!!! Here is, what i put on my Rig from the Joystick incl. 15 extra Buttons to use with my Dashbox.

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2.jpg

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2_2.jpg

http://www.smay-racing.com/images/schalt_2_3.jpg

really big thumbs up for you! I love yer DIY stuff :D

latch
13th January 2006, 02:44
I can't top GrandSurf's effort, but I did get mine done and working well :D

Here are the forcefields...they are the way how i like em so dont complain if u think its messed up
Did u managed to get a knob on your logitech force?
Thanks for the forcefields. They work very well.

Here are a few pictures of it all set up. A few pieces of wood keep the momo knob in place and secured on the joystick base. Also, I've got a spare momo wheel here that I'm using for a clutch.

Xenix74
13th January 2006, 03:50
My new Shifter Gentleman, i use FFshifter too :thumb:

Rtsbasic
13th January 2006, 22:23
Where are you guys getting your gear knobs from? I'm on the verge of ordering a Wingman force 3D (i already have a non-force version :( ). But I don't have a mono to borrow the gear knob from, and I can't take the one out my DFP because I need the sequential shifter when I'm playing GT4 on the PS2.

Xenix74
14th January 2006, 13:22
From -Car Parts Shops- only 14 euro

9mmNL
14th January 2006, 16:11
I got my knob from my momo force...never use it anywayz :shrug:

Rtsbasic
14th January 2006, 19:43
Xenix74, how are you attaching it to the joystick?

I have a spare car gear knob that looks similar to the one you linked to, a universal thread on thing, but I can't figure out how to attach it to the joystick. For tools I only have hand tools and a dremel to work with.

Xenix74
15th January 2006, 03:58
here is a earlier foto
i use a long screw without a head and short them after

In the packet i buy with the Shifter, was 2 different Rings for attachment.

Rtsbasic
15th January 2006, 16:28
Nice work, your shifter looks good.

If anyone who has a Logitech wingman force 3d has a couple of secs spare, would it be at all possible for you to measure the diamater of the white plastic tube? I just figured out how to take my spare gearknob apart and it uses 3 set screws to clamp on and has a removable plastic insert, so I'd like to know if I can just screw it straight onto the joystick shaft or not. Cheers.

oli17
1st June 2009, 16:42
can anyone give me another link? RSC seems to be down atm:really:

oli17
1st June 2009, 18:00
FFShifter thread: http://forum.rscnet.org/showthread.php?t=214673

It's a great utility. I just got a few days ago horrible fewer about this and today I ordered Logitech Wingman Force 3D. Kinda stupid to buy a new joystick (about 50 ) for this purpose. :)

For someone who don't know how it works check the vid in this thread: http://forum.rscnet.org/showpost.php?p=2523818&postcount=44 (the video has some weird "Indeovideo 5.10" codec, some ppl have had trouble watching it but it worked for me)
i meant these links

s2knott
1st June 2009, 22:04
if using a joystick for an ebrake (just ordered the microsoft sidewinder 2 for $25 off ebay, will the FF be necessary? i dont believe it has FF so i just want to make sure im not missing out on anything.

Takumi_lfs
3rd June 2009, 15:06
if using a joystick for an ebrake (just ordered the microsoft sidewinder 2 for $25 off ebay, will the FF be necessary? i dont believe it has FF so i just want to make sure im not missing out on anything.

Yep, FFB is needed.

lukelfs
3rd June 2009, 15:11
if using a joystick for an ebrake (just ordered the microsoft sidewinder 2 for $25 off ebay, will the FF be necessary? i dont believe it has FF so i just want to make sure im not missing out on anything.

Is it a , Microsoft Sidewinder Force Feedback 2? Couldnt find Sidewinder 2 no force feedback? :shrug:

reggors94
6th February 2011, 20:20
I have a logitech wingman force 3d and im using the FFshifter 10 beta 03. i made the fields and every thing but when I try to use it in lfs it doesnt work can some one help me???

GenesisX
29th March 2011, 03:36
You have to set the keyboard outputs (FFShifter outputs keyboard strokes) to the appropriate gears. E - 1st gear, S - 2nd gear, as necessary. Don't be tricked. The outputs are not ctrlr based.

PcmciaKai
29th March 2011, 13:22
If you're getting the Microsoft Sidewinder Force Feedback 2, I am using this as a shifter. And I'm also using a selfmade FFShifter setup for it, so it works realistic in my opinion. So, if you want to have a look, http://www.youtube.com/watch?v=4aOr4thXyqA

Killer Beast
15th May 2011, 19:50
Hi all!

I'm thinking of buying a cheap wheel for the pedals and a FFB joystick for a shifter. Have a few questions 1st
Will the joystick act like a real shifter where it centres while in neutral and stays in gear when you put it in gear?
RSC Forums are down so has anyone got a link/download for FFShifter and maybe a tutorial on how to set it up to work with LFS?

Thanks in Advance!
Shiv

PcmciaKai
16th May 2011, 13:46
If I may link to my youtube video.
http://www.youtube.com/watch?v=4aOr4thXyqA
If you like what you see, I'll post my FFShifter setup in here and I can answer questions.

Killer Beast
16th May 2011, 16:27
If I may link to my youtube video.
http://www.youtube.com/watch?v=4aOr4thXyqA
If you like what you see, I'll post my FFShifter setup in here and I can answer questions.

Hi!

Thanks for the link to FFShifter! Unfortunately it doesnt work though so if possible can you reupload it? I'm looking to buy the same joystick as you so is this a good buy in your opinion? I really like your gear shifter setup!

Thanks in Advance!
Shiv

PcmciaKai
16th May 2011, 17:04
Sure, here you go:
http://cid-fe060129938286a6.office.live.com/self.aspx/Shared%20files/FFShifter.zip
Yeah, the joystick works also great for flying, if you're interested in that. Because FFB is activated by a light sensor, I had that paper thing around it in the video, right now I'm having a cloth strapped to it. I'm using its throttle lever as a handbrake! ;) (Btw, my plate file is included in the upload, since I just took the folder)

Killer Beast
16th May 2011, 17:07
Sure, here you go:
http://cid-fe060129938286a6.office.live.com/self.aspx/Shared%20files/FFShifter.zip
Yeah, the joystick works also great for flying, if you're interested in that. Because FFB is activated by a light sensor, I had that paper thing around it in the video, right now I'm having a cloth strapped to it. I'm using its throttle lever as a handbrake! ;) (Btw, my plate file is included in the upload, since I just took the folder)

Thanks a lot!!! How much do you think would be a reasonable price for a MS Force Feedback 2? How much was yours?

PcmciaKai
16th May 2011, 18:05
No problem! ;) But it's like 3 years ago, when I bought it (originally for MSFS2004/X), no clue for how much - I guess the prices have changed alot.

Killer Beast
16th May 2011, 18:07
No problem! ;) But it's like 3 years ago, when I bought it (originally for MSFS2004/X), no clue for how much - I guess the prices have changed alot.

Just saw on ebay and prices are quite steep :/ If i can get one for under 30 then ill get it. Some of these have gameport connectors and someone said that the force feedback will not work if i have to use a usb converter. Is yours USB and if it uses a gameport does your force feedback still work with a converter in?

PcmciaKai
16th May 2011, 18:58
It's one USB plug and one normal plug for power supply, should work! :)

OT: I like your LFS abbreviation! :D

Killer Beast
16th May 2011, 19:00
It's one USB plug and one normal plug for power supply, should work! :)

OT: I like your LFS abbreviation! :D

Thanks! :D Does 39 sound reasonable to you?

PcmciaKai
16th May 2011, 20:11
Thanks! :D Does 39 sound reasonable to you?

44,5 Sounds fair, I don't know what other joysticks cost, though. But don't you get a real shifter of wheels like G25 for that price?

bennyherber
17th May 2011, 16:18
THIS (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280672931263&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_500wt_949) guy is selling G27 shifters for a lump sum. you would still need THIS (http://www.leobodnar.com/products/G25-G27-shifter/) adapter, but together it would cost more than a FF joystick.

if you still want to go the FFshifter route, I have a Logitech Wingman Force 3D (missing the knob, because I used it as a shifter, but later moved the shift knob to a new FFshifter :nod: so you just need some sort of shifter knob to attach to it) and a Logitech Wingman Strike Force 3D (updated version of the force 3d) in the box for sale if the price is right. Just make me an offer for either one :thumb:

Killer Beast
17th May 2011, 17:28
THIS (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280672931263&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_500wt_949) guy is selling G27 shifters for a lump sum. you would still need THIS (http://www.leobodnar.com/products/G25-G27-shifter/) adapter, but together it would cost more than a FF joystick.

if you still want to go the FFshifter route, I have a Logitech Wingman Force 3D (missing the knob, because I used it as a shifter, but later moved the shift knob to a new FFshifter :nod: so you just need some sort of shifter knob to attach to it) and a Logitech Wingman Strike Force 3D (updated version of the force 3d) in the box for sale if the price is right. Just make me an offer for either one :thumb:

I have a few priorities and family stuff over the next 2 weeks so will possibly be buying one in a couple of weeks from now

Killer Beast
17th May 2011, 18:07
Will this work on FFShifter?
http://cgi.ebay.co.uk/Speed-Link-Black-Hawk-Vibration-Feedback-Joystick-/220781083414?pt=UK_Computing_ComputerComponents_Jo ysticksJoypadsGamepads&hash=item336793fb16

Sorry for double post

bennyherber
18th May 2011, 00:44
I have a few priorities and family stuff over the next 2 weeks so will possibly be buying one in a couple of weeks from now

just let me know which one you want and what you can give for it. also, check how much it will cost to ship from US to UK ;)
Will this work on FFShifter?
URL (http://cgi.ebay.co.uk/Speed-Link-Black-Hawk-Vibration-Feedback-Joystick-/220781083414?pt=UK_Computing_ComputerComponents_Jo ysticksJoypadsGamepads&hash=item336793fb16)

Sorry for double post

I doubt it. It doesn't say anything about force feedback specifically, and I haven't heard of any 3rd party FF sticks... stick to namebrand if you wanna be safe :D

Killer Beast
18th May 2011, 16:24
just let me know which one you want and what you can give for it. also, check how much it will cost to ship from US to UK ;)


I doubt it. It doesn't say anything about force feedback specifically, and I haven't heard of any 3rd party FF sticks... stick to namebrand if you wanna be safe :D

WHOOPS! Lol misread force as vibration. That ones not going to work :Looking_a

How much does your strike force weigh in packaging? Ill try and work out the price for postage

Can anyone make a small tutorial on how to set up FFShifter when i get my joystick? Also can i set the buttons on the joystick to commands on LFS?

Killer Beast
18th May 2011, 17:47
Does the Logitech Wingman Extreme Digital 3D have FFB? Seen a cheap one refurbished in my price range on ebay just now


BTW Thanks to you 2 for all the great help you've been!

PcmciaKai
18th May 2011, 18:51
Does the Logitech Wingman Extreme Digital 3D have FFB? Seen a cheap one refurbished in my price range on ebay just now


BTW Thanks to you 2 for all the great help you've been!
amazon.de sais
"Force-Feedback/Ruettel-Effekt: nein"
I guess, you can see what that means. :shrug:

Killer Beast
18th May 2011, 18:59
amazon.de sais
"Force-Feedback/Ruettel-Effekt: nein"
I guess, you can see what that means. :shrug:

:( Thanks

I guess it will be a Microsoft Sidewinder Force thingy thingy or a Logitech Wingman Strike Force thingy. Whichever i can get cheapest

bennyherber
18th May 2011, 19:48
WHOOPS! Lol misread force as vibration. That ones not going to work :Looking_a

How much does your strike force weigh in packaging? Ill try and work out the price for postage

Can anyone make a small tutorial on how to set up FFShifter when i get my joystick? Also can i set the buttons on the joystick to commands on LFS?

For the Logitech Wingman Strike Force 3D (essentially brand new in orig. box) I currently have someone else contacting me for $30 + shipping, so I will see if that goes through well. If not I can sell you this one.

If the other deal goes through, I still have the Logitech Wingman Force 3D that needs a shifter knob, and I can get that to you for REALLY cheap. Probably $15 + shipping. Both work great, this one is a little smaller (the body) which makes it fit in small spots :nod:

Let me know :thumbsup:

Killer Beast
19th May 2011, 12:55
For the Logitech Wingman Strike Force 3D (essentially brand new in orig. box) I currently have someone else contacting me for $30 + shipping, so I will see if that goes through well. If not I can sell you this one.

If the other deal goes through, I still have the Logitech Wingman Force 3D that needs a shifter knob, and I can get that to you for REALLY cheap. Probably $15 + shipping. Both work great, this one is a little smaller (the body) which makes it fit in small spots :nod:

Let me know :thumbsup:

Ok thanks! Where can i get a shifter knob from to fit the joystick?

bennyherber
19th May 2011, 16:14
Ok thanks! Where can i get a shifter knob from to fit the joystick?

I saw some really nice carbon fiber ones on amazon for like $12, and also some authentic Japanese Bubble shifters on ebay for like $15. I would try looking at a junk yard, local shops, and what I just said :thumb:

EDIT:

I found out it will weigh about 4 pounds to ship it in a secure box and bubble wrap. let me know how much it will cost to ship :)

Killer Beast
19th May 2011, 17:38
I saw some really nice carbon fiber ones on amazon for like $12, and also some authentic Japanese Bubble shifters on ebay for like $15. I would try looking at a junk yard, local shops, and what I just said :thumb:

EDIT:

I found out it will weigh about 5 pounds to ship it in a secure box and bubble wrap. let me know how much it will cost to ship :)

Ok will do. What city are you located in?

EDIT: Here is prices from here to USA via Royal Mail. Should be the same from USA back here to england
Can i have dimensions of the package?

Killer Beast
19th May 2011, 18:57
Benny,

How big is the tube that the gear shifter knob has to be put on? I need a measurement so i can get a right sized gear knob


OT: w00000000000000000000t 100th Post!!! :D

bennyherber
19th May 2011, 20:16
Ok will do. What city are you located in?

EDIT: Here is prices from here to USA via Royal Mail. Should be the same from USA back here to england
Can i have dimensions of the package?

I will get you the dimensions when I get home today :)

Benny,

How big is the tube that the gear shifter knob has to be put on? I need a measurement so i can get a right sized gear knob


OT: w00000000000000000000t 100th Post!!! :D

Once I get home I can take a picture as well as give you measurements for it :nod:

PS: NICE :D

Killer Beast
20th May 2011, 17:04
I will get you the dimensions when I get home today :)



Once I get home I can take a picture as well as give you measurements for it :nod:

PS: NICE :D

ok thanks!

101 posts :D

bennyherber
20th May 2011, 22:40
ok thanks!

101 posts :D

the shipping dimensions are 21 cm x 21 cm x 13 cm.

here are 2 pics. the ac adapter is not in the picture but it is included :thumb:

the shaft seems to have about a 1,2-1,3 cm gap in it. i know NitroNitrous (his username on this forum) did this without an adapter but you might need to play around depending on what kind of knob you have:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=40722&d=1191714664

anyway here are the pics:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114371&stc=1&d=1305931101

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114372&stc=1&d=1305931101

PcmciaKai
21st May 2011, 06:06
the shipping dimensions are 21 cm x 21 cm x 13 cm.

here are 2 pics. the ac adapter is not in the picture but it is included :thumb:

the shaft seems to have about a 1,2-1,3 cm gap in it. i know NitroNitrous (his username on this forum) did this without an adapter but you might need to play around depending on what kind of knob you have:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=40722&d=1191714664

anyway here are the pics:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114371&stc=1&d=1305931101

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114372&stc=1&d=1305931101

Hm, you're profesionally using a joystick to shift now, do you also have the problem that when you drive in LFS with FFShifter and you press a key on your keyboard, for example T to chat, your gear is 0?

Btw: nice german ruler :V

Killer Beast
21st May 2011, 07:40
the shipping dimensions are 21 cm x 21 cm x 13 cm.

here are 2 pics. the ac adapter is not in the picture but it is included :thumb:

the shaft seems to have about a 1,2-1,3 cm gap in it. i know NitroNitrous (his username on this forum) did this without an adapter but you might need to play around depending on what kind of knob you have:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=40722&d=1191714664

anyway here are the pics:

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114371&stc=1&d=1305931101

http://www.lfsforum.net/attachment.php?attachmentid=114372&stc=1&d=1305931101

Ok thanks. Will my gear knob just fit straight onto that if it is the right size or what will i have to do?

bennyherber
21st May 2011, 08:04
Hm, you're profesionally using a joystick to shift now, do you also have the problem that when you drive in LFS with FFShifter and you press a key on your keyboard, for example T to chat, your gear is 0?

Btw: nice german ruler :V

never had that problem before... weird :razz:

Ok thanks. Will my gear knob just fit straight onto that if it is the right size or what will i have to do?

it really depends on what knob you get. i can't tell you any specifics as the only thing I ever did was use tape to hold it in place. did the job, but there are better ways :P you could contact NitroNitrous and ask him about specifics about what he did :nod:

so, did you figure out the shipping and total cost? I am ready to ship any day :thumb:

PcmciaKai
21st May 2011, 09:24
never had that problem before... weird
What the heck? Please tell me how do I fix. :( Can you make a screen of your FFShifter settings? And what keys are you emulating with FFShifter, and are you using autoclutch?

bennyherber
21st May 2011, 20:17
What the heck? Please tell me how do I fix. :( Can you make a screen of your FFShifter settings? And what keys are you emulating with FFShifter, and are you using autoclutch?

I did use auto-clutch. I changed a few of the keys that ffshifter emulates.

1 - U
2 - I
3 - O
4 - X
5 - C
R - B

I have also attached my entire FFshifter folder with my force fields :thumb:

PcmciaKai
21st May 2011, 20:26
I did use auto-clutch. I changed a few of the keys that ffshifter emulates.

1 - U
2 - I
3 - O
4 - X
5 - C
R - B

I have also attached my entire FFshifter folder with my force fields :thumb:

Thanks alot, so if you dont use autoclutch, it also goes to 0 if you chat? :o

Gawd, youre layouts make my joystick flop around, lol, you really should try mine, as it runs smooth. Why did you enable auto center anyways?

anotheredit: just tested, if i chat, it still goes to gear zero, even with ur keys and autoclutch on. the heck? :(

bennyherber
21st May 2011, 21:13
Thanks alot, so if you dont use autoclutch, it also goes to 0 if you chat? :o

Gawd, youre layouts make my joystick flop around, lol, you really should try mine, as it runs smooth. Why did you enable auto center anyways?

anotheredit: just tested, if i chat, it still goes to gear zero, even with ur keys and autoclutch on. the heck? :(

i can't really try it right now, but I don't remember that happening to me... maybe your setup or something :P

Killer Beast
22nd May 2011, 19:20
never had that problem before... weird :razz:



it really depends on what knob you get. i can't tell you any specifics as the only thing I ever did was use tape to hold it in place. did the job, but there are better ways BLA BLA BLA :thumb:

Hi

i think the shipping prices are realllly high. Over 30 from here to USA so I think we should just forget about it. Ill get one off ebay

bennyherber
23rd May 2011, 08:19
Hi

i think the shipping prices are realllly high. Over 30 from here to USA so I think we should just forget about it. Ill get one off ebay

wow really? i don't remember it being that much (I was sent a small package from a friend in germany for like $15-20 US). let me go to my post office and ask them what the cheapest would be. I will let you know :)

Killer Beast
23rd May 2011, 16:34
wow really? i don't remember it being that much (I was sent a small package from a friend in germany for like $15-20 US). let me go to my post office and ask them what the cheapest would be. I will let you know :)

Ok.

bennyherber
23rd May 2011, 22:38
Ok.

could you PM me your address (with postal code and all that) thx :)

Killer Beast
24th May 2011, 16:37
could you PM me your address (with postal code and all that) thx :)


PM'd :D

Killer Beast
27th May 2011, 17:47
@ benny

By the way
Is it possible for you to find the original handle as i want to use the buttons on the joystick and do not want to pay for a gear knob as i am on a quite tight budget and i also need to buy some pedals for the clutch

Shiv

bennyherber
28th May 2011, 05:56
@ benny

By the way
Is it possible for you to find the original handle as i want to use the buttons on the joystick and do not want to pay for a gear knob as i am on a quite tight budget and i also need to buy some pedals for the clutch

Shiv

sorry mate but I bought that joystick just like that, I took the shifter knob from my old dfp but I have to sell that so I removed it...

ps: post office tommorow :)

Killer Beast
28th May 2011, 07:24
sorry mate but I bought that joystick just like that, I took the shifter knob from my old dfp but I have to sell that so I removed it...

ps: post office tommorow :)


Hmm well found a REAL cheap joystick on amazon (15 including p&p) so if you can do it any cheaper than that ill go for it.

Killer Beast
28th May 2011, 16:27
Need to know ASAP

If you get a gameport microsoft sidewinder precision 2 joystick with a gameport to usb adapter, will the ffb still work??

bennyherber
28th May 2011, 22:11
Need to know ASAP

If you get a gameport microsoft sidewinder precision 2 joystick with a gameport to usb adapter, will the ffb still work??

I didn't want to reply to this post because I thought it would make it seem like I tell you lies or try to convince you to buy from me instead of others :shrug:

as far as I know, ffshifter does not support gameport versions of joysticks at all, whether in a gameport or with an adapter. i think there is this software called JJshifter that does but don't quote me on that :x

eliajanineh
24th June 2011, 14:55
does anyone know a good tutorial how to make the Logitech attack 3 a six speed shifter and and another tutorial to make it a handbrake (not in the same time:))

Killer Beast
28th June 2011, 19:39
does anyone know a good tutorial how to make the Logitech attack 3 a six speed shifter and and another tutorial to make it a handbrake (not in the same time:))

As far as i know th Attack 3 does not have force feedback therefore you can't use it as a six speed shifter. You could use Virtual H Shifter but the joystick doesnt stay in gear

eliajanineh
29th June 2011, 07:09
As far as i know th Attack 3 does not have force feedback therefore you can't use it as a six speed shifter. You could use Virtual H Shifter but the joystick doesnt stay in gear

is it compatible with the DFGT ? , i tryed another steering wheel with my DFGT but it's not working at all together in lfs or othere games :really:

Killer Beast
29th June 2011, 16:22
is it compatible with the DFGT ? , i tryed another steering wheel with my DFGT but it's not working at all together in lfs or othere games :really:

The Attack 3 should work without problems on Virtual H Shifter.